Mutfaktaki Pis Kokuları Gidermenin Yolları Nelerdir?

by SivilC.Blogspot.Com on 9 Ocak 2016 Cumartesi

Mutfaktaki Pis Kokuları gidermenin yolları hakkında pratik bilgi

Mutfak günlük yaşantımızı sürdürebilmek için aldığımız besinlerin hazırlandığı yerlrden biridir. Kimi zaman mutfakta pişen besinlerin ortaya çıkardığı, kimi zaman dolabımızda bekleyen ürünlerin çürümesinden kaynaklı kötü kokular meydana gelebilmektedir. Bu kötü koku giderilmezse belli bir süre sonra evin genel havasını etkileyecektir.

Mutfaktaki kötü kokulardan kurtulmak için ilk seçeneğimiz miss kokulu vanilyadır. Mutfakta bulunan herhangi bir tavanıza belli bir miktar vanilyayı dökün ve kısıt ateşte yakacağınız ocağın üzerine bırakınız. Ocakta kavrulan vanilya sayesinde ortamda kötü kokudan eser kalmayacak ve hoş bir vanilya kokusu etrafı kaplayacaktır.

Mutfaktaki kötü kokular nasıl giderilir

Yukarıda anlattığımız gibi vanilya ile rahat bir şekilde giderilecek bir koku ama siz vanilya kokusunu sevmiyorsunuz. Elbette olabilir başka bir çözüm bulalım. Öncelikle elinize bir cezve alıp yarıya kadar su ile doldurun, cezvenin içine çay bardağının dibini kaplayacak kadar oda parfümü dökün ve cezveyi ateşin üzerine bırakınız. Su kaynadıkça ortama güzel oda parfümü kokusu yayılacak hem kalıcı olacak hemde sizi rahatsız eden kokudan kurtaracaktır.

Mutfaktaki balık kokusu nasıl giderilir.

Ülkemizin 3 tarafının denizlerle çevrili olması, akarsularımızın iç kesimlerce bolca  görünmesi ve akarsu vadilerinde kimi zaman sulama amaçlı kimi zaman elektirik enerjisi üretmek amaçlı kurulan barajlarımız olduğundan balık temel besin kaynaklarımızdan birisidir. Lezzetli ve besleyici olduğu kadar da evde pişirdiğiniz de mutfağı değil tüm odaları koku sarabilecek kadar keskin bir kokusu vardır. Peki ne yapalım ki balık kokusu odalarımıza yayılmasın? Balık pişirmeye başlamadan Öncelikle yapmanız gereken elinize küçük bir cezve alıp içerisine bir miktar su koyalım su miktarını artırabilirsiniz çünkü balık kızarma işlemi bitinceye kadar su kaynamaya devam edecek. Cezvede bulunan suyun üzerine yarım çay bardağı (yada balığın çokluğuna azlığına göre bu oranı 4/1 yada 4/3 yapabilirsiniz.) sirke ekleyiniz. Balık kızarmaya başlamadan bu karışımı ocağınızın üzerine koyun sürekli olarak kaynasın balık kızartma işlemi bitene kadar mutlaka kaynamalıdır. Balık işlemi bittikten sonra kapı pencerelerinizi de 5 dakika açıp havalandırırsanız evinide balık kokusundan eser kalmayacaktır.

Mutfakta bulunan kesme tahtasının kokusu nasıl giderilir?

Mutfağımızda ki eşyalarda zaman içerisinde etrafa koku yayabilmektedir. bunlardan birtanesi de kesme tahtasıdır, üzerinde et veya balık kesip doğradığınız kesme tahtası zaman içerisinde kısmen deforme olup etrafa koku yaymaya başlayabilir. Bu durumda yapmanız gereken elinize alacağınız limon ile kesme tahtanızı bolca ovalamaktır. Limon kesme tahtanızdaki kokuyu gidereceği gibi kesme tahtanızın hijjenini de sağlayacaktır.

Blog, Updated at: 12:58

0 yorum:

Yorum Gönder