Far lekesi nasıl çıkartılır, temizlenir pratik

by SivilC.Blogspot.Com on 7 Ocak 2016 Perşembe

Far lekesi nasıl çıkartılır, temizlenir pratik şekilde ? Far lekesi, yapısı itibariyle içerisinde boya ve yağ bulundurması far lekesini inatçı bir leke haline getirir. Far lekesini çıkarmak için elbette bir den fazla yöntem bulunmaktadır. Far lekesini çıkarmak için sabunlu ılık su kullanabilirsiniz etkisini artırmak isterseniz makyaj temizleme mendilini sabunlu suya batırıp kullanmak lekeden sizi kurtara bilir. Ek olarak Far lekesini temizlemek için oksijenli suyuda kullana bilirsiniz, bir pamuk yardımı ile basit bir şekilde halledebilirsiniz.

Far lekesi nasıl çıkartılır, Far lekesini temizlemek pratik


Far lekesini çıkarmanın bir diğer yöntemide limon suyudur, şöyle ki bir kabın içerisine yarım veya limonun büyüklüğüne göre 1 limonu tamamen sıkın, içerisine 2 yemek kaşığı kadar su ilave edip Far lekesini silin. Far lekesi bir kıyafetinize yada kumaş bir parçaya bulaşmış ise yapmanız gereken lekeli  kısmı sirkeli suda bekletmektir. Yalnız dikkat edilmelidir ki saf sirke değil. Öncelikle kovanın içerisine bir miktar ılık su konulmalı üzerine de göz kararı bir miktar sirke ilave ediniz fazla sirke kumaşınıza yada kıyafetinize zarar verebilir dikkatli olmalısınız. Hazırladığınız karışımda lekeli eşyanızı bir süre beklettikten sonra sabunlu su ile ovalayarak temizleyebilirsiniz. 


Anlattıklarımızı yaptınız ama halen çıkmadı ise artık kimyasal içerikli leke çıkarıcıları denemenin vakti gelmiş demektir. Ancak seçiminize dikkat etmelisiniz kimyasal leke çıkarıcılar kumaşınıza zarar verebilirler. Ayrıca uygulayacağınız yöntem her ne olursa olsun kesinlikle çok sıcak su ile yapmayınız hafif ılık su olması yeterlidir. Aşırı sıcak su lekenin dağılmasını kumaşın en dibine kadar işlemesine ve çıkarılmasının daha da zorlaşmasını sağlar, Lekeleri çıkarken lütfen leke taze iken hemen uygulayınız aksi halde çıkarılması daha da zorlaşacaktır. 

Blog, Updated at: 03:10

0 yorum:

Yorum Gönder