Havlular Nasıl Temizlenmelidir?

by SivilC.Blogspot.Com on 10 Ocak 2016 Pazar

Ev ortamınızda her türlü havlu kullanılmaktadır. Mutfakta, banyo da yada lavaboda kimi zaman beyaz renkte kimi zamanda renkli havlular işimizi görmektedir. Ama çok sık yıkanan havlularımız belli bir zaman sonra sertleşmektedir. Kullanımda sizi rahatsız etmemesi için havlularınızı özenli bir şekilde temizlemelisiniz. Havlu nasıl temizlenir, nasıl yumuşak hale getirilir bu konuda 1-2 yöntem ile sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.


Öncelik olarak diğer eşyaları yıkarken yaptığımız gibi havluları da renkli ve beyaz olarak ayırmalısınız. Hepsini bir yıkadığınızda muhakkak renk karışma problemini yaşarsınız. Havlular genelde yıkanırken çarşaf yada kıyafetler ile birlikte yıkamaya atılmaktadır, ancak bu yanlış bir seçimdir bu şekilde yıkanan havlular belirli bir zaman sonrasında sertleşmeye maruz kalacaktır. Havlularınızı başka eşyalar ile yıkamak yerine sadece havluları topluca yıkamak daha doğru bir tercih olacaktır. Çok kirlenmiş olan havlularınızı makineye atmadan önce leke çıkarıcı deterjanlar yada sıvı deterjanla hafiften ovuşturmayı unutmayınız. Makineye yumuşatıcı eklemeyi unutmamalısınız. Bazı kişilerde deterjan kokusuna karşı bir alerji olabiliyor bu durumda deterjan yerine beyaz sirke kurtarıcınız olabilir. Yıkadıktan sonra havlularınızı ütülemeniz de onları daha yumuşak yapacaktır. 


Havlular nasıl temizlenir sorusu bolca sorulan sorulardan birtanesidir. Yumuşak ama lekeli bir havlu için yapmanız gereken ön yıkamadan sonra normal yıkama elbetteki içerisine yumuşatıcı ekleyerek, havlularınız kuruduktan sonra da ütü yapmak yumuşaklığını daha belirgin hale getirecektir.

Blog, Updated at: 01:35

0 yorum:

Yorum Gönder