İdrar Lekesi Nasıl Çıkar, Çiş Kokusu Nasıl Geçer?

by SivilC.Blogspot.Com on 6 Ocak 2016 Çarşamba

İdrar Lekesi Nasıl Çıkar? Çiş Kokusu Nasıl Giderilir ?

Küçük çocuklu ailelerde veya yatalak hastası olan evlerde hatta evcil hayvanların bulunduğu ortamlarda yaşanabilecek sorunlardan bir tanesi de idrar lekesi veya çiş kokusudur. Özellikle erkek idrarı etrafa daha yoğun bir koku yaymaktadır. Evinizde ki idrar kokusunu yok etmek için evinizi bolca havalandırıp ferah kokulu bir oda spreyli kullanmanız yardımcı olabilir. Ama idrar lekesini çıkarmayı düşünüyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

İdrar lekesi nasıl çıkar? çiş kokusu nasıl çıkartılır pratik şekilde

Yukarıda bahsettiğimiz üzere küçük çocuklu ailelerde veya yatalak hastalarda altına kaçırma ya da çocuğunuza tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalışırken bolca altına kaçırabilir, ya da farklı bir yere idrarını yapabilir, evcil hayvanlarda aynı şekildedir. Peki idrar lekesi nasıl çıkartılır pratik bir şekilde?

İdrar lekesini çıkarmak, temizlemek için farklı alternatifler bulunmaktadır, elimizden geldiğinde anlatmaya çalışalım.

1-) Ilık su ve Deterjan karışımı:
Evde bulabileceğiniz herhangi bir boş kova içerisine bir miktar ılık su dökünüz ardından üzerine 1 çay bardağı kadar deterjan ekleyiniz, karışımı köpürttükten sonra bir bez yardımı ile idrar lekesini silebilirsiniz. Bu yöntem hem sizi lekeden kurtaracak, hemde deterjanın verdiği o hoş koku idrar kokusunu ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

2-) Amonyak ile Ilık su karışımı:
Eczanelerden rahatlıkla bulabileceğiniz amonyak ile bir bardak kadar ılık suyu karıştırın, elde edeceğiniz karışımı idrar lekesinin üzerine bolca sürün, temiz ve ıslak bez yardımıyla leke çıkana kadar silmeye devam edin, ılık su Amonyak karışımı idrarın çözülmesine neden olacak ve Çiş kokusu ve idrar lekesi nasıl çıkarıtılır sorununuz ortadan kalkacaktır.

3-) Sirke mucizesi:
Lütfen dikkat bir beze sirke değdirerek idrar bulunan bölgeyi silmeniz sizi bu lekeden kurtaracaktır. Yalnız sirke kumaşlarınızı ya da halılarınızın rengini ağarta bilir, bu nedenle ağartmacak şekilde dikkatli kullanmalısınız. Sirke kokusu sizi rahatsız ediyorsa, yardımınıza  oda parfümleri yetişebilir.

3 yöntemi de denediniz hâlâ lekeniz çıkmıyorsa piyasada farklı marka isimleriyle bulunan leke sökücüleri kullanmayı deneyebilirsiniz, ama kumaşlarınızın zarar görmemesi için dikkatli olmalısınız.


Blog, Updated at: 02:31

0 yorum:

Yorum Gönder