Atatürk'ün düşünce ve eylemlerinde aklın ve bilimin yeri

by SivilC.Blogspot.Com on 26 Aralık 2015 Cumartesi

Atatürk'ün düşünce ve eylemlerinde aklın ve bilimin yeri 
Atatürk yaptığında tüm çalışmalarda akla bilime büyük oranda önem vermiştir. Tercihlerini hep aklın ve bilimin gösterdiği yapmıştır.

Mustafa Kemal ATATÜRK insanlara en doğru yolun akıl ve bilim olduğunu anlatmaya çalışmıştır. "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." sözüde akla ve bilime ne çok önem verdiğini ortaya koyuyor.

Mustafa Kemal ATATÜRK; tesadüflerin, hurafelerin ve tahminlerin gerçek hayatta yeri olmadığını ve hiç bir zaman olmayacağını, akılın ve bilimin en iyi yol gösterici olduğunu defalarca ifade ederek kendisi de akıl ve bilim yolundan hiç bir zaman ayrılmamıştır. Karşılaştığı tüm sorunları akıl ve bilim yoluyla çözmüştür

Atatürkçü düşünceye göre; çağdaş batı ülkelerinde bulunan modern aklı ve bilimi faydalı olacak şekilde alınmalıdır. Bunun bir sebebi var elbette nasıl mı? Ülkemizde tarımla makineleşme daha tam anlamında olmadığı yerler vardır yıl 2015 halen tırpan ile biçim yapan köyler bulunmakta, yada sökümü elle yapanlar ama batı ülkelerinde her iş için bir alet mutlaka vardır, bu şekilde tarım yaparak onlarla yarışmamız söz konusu bile olamaz.

Özetle: akıl ve bilim her zaman en doğru olan yoldur. Bize doğru yol ışığını ancak ve ancak akıl ve bilim gösterebilir. Mustafa Kemal ATATÜRK'te biz gençlere aklın ve bilimin ardından gitmemizi defalarca öğütlemiştir.

Blog, Updated at: 04:26

0 yorum:

Yorum Gönder